Milltek

 

Milltek sport uitlaten geven uw auto dat sportieve geluid wat de auto standaard mist!

Milltek sport is in 32 jaar uitgegroeid tot een 'must have' product in de tuning markt.
Waar Milltek begon met ontwikkelen van performance uitlaten voor de merken Audi, Volkswagen, Porsche, BMW en Nissan, levert Milltek nu een nog steeds groeiende reeks performance uitlaatsystemen en hi-flow sports catalysts in meer dan 80 landen wereldwijd.

De grootste voordelen van het Milltek uitlaat systeem:
- Hoogwaardige kwaliteit
- Optimale performance
- Super pasvorm
- Sportief geluid
- Luxe uitstraling


 

Milltek

 

Milltek Uitlaat geluid

'Performance to blow your mind, not your ears!'


De engineers bij Milltek hebben 1 belangrijke missie, het vinden van de perfecte balans tussen de maximale vermogenstoename en een respectabel geluids niveau. Bij Milltek staan de wensen van de klant bovenaan. Daarom biedt Milltek de meeste van hun uitlaatsystemen aan in 'resonated' en 'non-resonated' uitvoering.
Beide systemen geven extra performance waarbij de non-resonated uitvoering een luider uitlaat geluid geeft maar bij het resonated systeem zal het uitlaat geluid niet veel toenemen.

Naast deze systemen levert Milltek ook hun speciale ValveSonic systeem. Milltek stelt dit systeem beschikbaar voor een reeks moderne high-performance voertuigen. Dit plug-and-play systeem is door Milltek zo ontworpen dat het volledig automatisch de elektronische uitlaat kleppen regelt.
Het ValveSonic systeem meet een aantal parameters zoals snelheid, toerental en gekozen versnelling en zal aan de hand daarvan de kleppen in de einddemper regelen. De ECU maakt het zelfs mogelijk om deze setting volledig aan te passen aan de wensen van de eigenaar.
Voor ultieme controle is het Milltek ValveSonic systeem uitgerust met een 'sport' knop waarmee op elk moment de kleppen kunnen worden geopend.

Milltek logo

Milltek sport

Milltek sport uitlaten worden, waar mogelijk, gebogen voor een betere gasstroom en daardoor optimale prestaties zonder verlies
van mid-range koppel. Het materiaal, gebruikt voor de Milltek uitlaten, is van hoge een kwaliteit T304 roestvrij staal. Dit materiaal is anti-magnetisch en is daarom minder gevoelig voor verkleuringen. Alle Milltek uitlaten worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Derbyshire, Engeland.

Het sportieve karakter van het Milltek uitlaat systeem stopt niet bij zijn looks en het geluid maar zit ook vooral in de prestaties.

Testen op de vermogensbank hebben uitgewezen dat de Milltek systemen ook daadwerkelijk meer vermogen opleveren!
Elke auto zal anders reageren op het uitlaatsysteem maar een gemiddelde vermogenstoename van 8 - 10% is wel te verwachten met Milltek.

Milltek uitlaat

Milltek uitlaat systeem voor uw auto?

 

Alle Milltek systemen worden geleverd met het benodigde montage materiaal en kunnen gemonteerd worden zonder aanpassingen aan uw auto. Er zijn modellen waarbij de achterbumper een kleine aanpassing nodig heeft om plaats te maken voor 2 uitlaat tips, dit zal van te voren duidelijk aangegeven worden.
U kunt in onze werkplaats terecht voor de montage van de Milltek uitlaat onder uw auto.
Wilt u meer informatie over het Milltek systeem, prijzen of een afspraak maken dan kunt u ons bereiken via telefoon +31 (0)10 5210900 of e-mail  info@totalcarconcept.com. Natuurlijk bent u altijd welkom om vrijblijvend langs te komen in onze shop.

Milltek uitlaten zijn ook verkrijgbaar in onze webshop www.sportuitlaat.nl