Product informatie 'Green Tuning'.

Er zijn diverse producten leverbaar waarmee u uw auto zuiniger kunt maken. Van sommige is de werking duidelijk, van andere minder. Daarom hieronder uitleg over de werking en het gebruik van diverse producten. Voor tips en trics wat betreft zuinig rijden kunt u ook kijken bij onze tips.

bandenspanning meterbandenspanningsventielen
*Bandenspanning meters
Met onze bandenspanning meters kunt u op eenvoudige wijze controleren of uw banden nog op spanning zijn.
Zachte banden slijten sneller en zorgen voor een hoger brandstof verbruik. U kunt op deze manier tot wel een halve liter brandstof per 100 kilometer besparen. Wij leveren verschillende bandenspanning meters. De goedkoopste oplossing zijn de spanning ventielen. Makkelijk te monteren en direct af te lezen. Zoek de juiste set bij uw bandenspanning, verpakt per 2 stuks. Bij de luxere uitvoeringen kunt u de bandenspanning én temperatuur aflezen in de auto. Dit zorgt ook meteen voor extra veiligheid want u ziet direct dat er iets mis is met uw banden. Deze sets worden geleverd met 2, 4 en 6 ventiel dopjes dus ook voor de motor of een auto met aanhanger of caravan. Daarnaast zijn er ook sets leverbaar voor bedrijfs- en vrachtwagens met een maximum van 16 ventielen.
led verlichting
*LED verlichting
Hoeveel kan een lampje vervangen nu opbrengen.. Best veel! LED verlichting gebruikt 90% minder stroom dan de traditionele gloeilamp.
Daardoor trekt u minder stroom weg van de accu, stroom die de motor aan moet vullen, zo bespaard u brandstof. En LED lampen hebben ook nog een langere levensduur van zo'n 50.000 branduren! Ook voor uw caravan en camper zijn er LED lampen leverbaar. Zelfs watersportverlichting, voor bijna alle standaard navigatieverlichting is een vergelijkbaar LED type. Ook als interieurverlichting te gebruiken. LED lampen hebben in tegenstelling tot de gloeilamp geen warmte ontwikkeling.
brandstof additief
*Brandstofadditief
Door de toevoeging van een brandstof additief kunt u met dezelfde hoeveelheid brandstof meer kilometers afleggen.
Een brandstof additief zorgt voor een schonere, optimale verbranding hierdoor heeft de motor minder brandstof nodig om dezelfde prestaties te leveren en loopt dus zuiniger. Geschikt voor motoren die lopen op benzine of diesel.
air fuel meter
*Personal Coach
De meeste nieuwe, zuinige auto's hebben tegenwoordig een soort coaching systeem dat door middel van kleuren, groeiende blaadjes en/of bloemetjes op het dashboard het zuinig rijden stimuleerd. Maar ook uw auto kunnen wij voorzien van een 'personal coach' in de vorm van een meter die de verhouding tussen lucht en benzine laat zien. Zo kunt u precies zien hoeveel gas u kunt geven terwijl u optrekt of op welk moment de motor zo goed als geen benzine verbruikt zoals bij het laten uitrollen in de versnelling. Hiermee wordt het zuinig rijden helemaal een uitdaging!
air twister
*Air wister
De air twister zorgt, door zijn speciale vorm, voor een werveling in de luchtstroom waardoor brandstof en luchtdeeltjes zich beter met elkaar mengen. Het 'vollere' mengsel dat hierdoor ontstaat zorgt voor een completere verbranding waardoor meer energie wordt gehaald uit dezelfde hoeveelheid brandstof. Ook ontstaat minder schadelijke emissie door een volledige verbranding. Afhankelijk per type en merk auto levert de air-twister 5 tot 10% brandstofbesparing op en een aanmerkelijk schonere emissie.
VervangfilterLuchtfilter
*Luchtfilter
Normaal gesproken wordt bij iedere grote beurt het luchtfilter vervangen. Gemiddeld is dit voldoende maar soms is dat te weinig. Zeker bij voertuigen die (vaak) op stoffige trajecten rijden. Veel auto's rijden dan ook te lang door met een verstopt luchtfilter. Een vol en verstopt luchtfilter laat minder lucht door, de motor krijgt daardoor minder lucht en gaat slechter presteren. Door de onvolledige verbranding raakt de motor vervuild en gaat meer brandstof verbruiken. U kunt uw luchtfilter vervangen door een uitwasbare versie. Deze is slechts enkele tientjes duurder dan het originele wegwerp luchtfilter en gaat vele jaren mee.
De voordelen:
- Vermindering afvalstroom (zo'n 20 miljoen filters per jaar worden weggegooid)
- Lagere onderhoudskosten (geen nieuw filter bij beurt)
- Betere luchttoevoer naar de motor (brandstofbesparing)
- Schonere emissie
door volledigere verbranding
bougies en bougiekabels
*Bougies en bougiekabels
Voor de meeste auto's zijn er ook betere bougies en bougiekabels leverbaar die zorgen voor een betere vonk en daarmee voor een betere, optimale verbranding. Zeker bij de wat oudere auto's waar de bougiekabels nog nooit zijn vervangen kan dit een groot verschil maken. Uw auto zal niet alleen lekkerder gaan rijden maar ook zuiniger worden.
 
*Betere olie
Kwalitatief goede motoroliën gaan langer mee en smeren beter. Dat betekent minder oliewissels dus lagere onderhoudskosten en minder slijtage van de motor. Een goed gesmeerde motor kan makkelijker zijn werk doen en zal dus zuiniger lopen. Daarmee draagt u actief bij aan het verder terugdringen van de schadelijke afvalstroom van afgewerkte motoroliën.

Energy saver Michelin

*Zuinige banden
Naast de juiste bandenspanning kunt u ook kiezen voor 'zuinige' banden.
Dit zijn banden met een lage rolweerstand en daardoor brandstofbesparing. Uiteraard wordt daarbij niet ingeleverd op comfort, grip, geluid en andere nuttige eigenschappen. De Energy Saver band van Michelin heeft een 20% lagere rolweerstand!
 
*Groen, Groener, Groenst...
Het kan altijd groener en geen auto is hetzelfde. Bent u benieuwd naar de specifieke mogelijkheden voor uw auto? Neem contactmet ons op of kom eens langs met uw auto.
Wij kunnen u vrijblijvend een offerte geven die past bij uw auto. Wilt u hiervoor langskomen
dan kunt u het beste even bellen van te voren zodat wij tijd voor u vrij houden.