TCC bestaat officieel sinds 1995 en is opgericht door Dirk J. Uittenbogaard. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op verkoop en montage van alarm en comfortsystemen. Al vrij snel bleek dat er veel vraag bestond naar specifieke tuning en design accessoires voor Honda's. Aangezien de oprichter zelf een Hondarijder is, werd besloten om op deze vraag in te spelen door, met name uit Amerika, accessoires te gaan importeren.
 
Daarna groeide de vraag naar het tunen van Honda's zo snel, dat meer handjes, kennis van techniek en ervaring met Honda noodzakelijk waren.
Total Car Concept werd uitgebreid met een tweede man, Robert-Jan Wildeman, die op dat moment nog op straat sleutelde voor vrienden en bekende. Hij is degene met heel veel ervaring op het gebied van Honda tuning, vandaar zijn bijnaam "meep, meep VTEC".
Op dat moment bestond de werkplaats nog uit een garagebox en werd snel een voormalige bakkerswinkel ingericht als shop en magazijn. Al na één jaar groeide TCC uit zijn provisorische jasje en werd, in 1999, besloten om een nieuw pand te betrekken op het industrieterrein in Bleiswijk. In 2002 is de bedrijfsruimte verdriedubbeld aangezien de beschikbare ruimte al weer te klein was. Ook is er in die tijd een extra medewerkster aangetrokken, Marina. Begin 2004 heeft Dirk J. Uittenbogaard zich teruggetrokken uit het bedrijf zodat hij meer tijd door kan brengen met zijn gezin.
Per 1 februari 2009 kwam er weer een nieuw gezicht bij, voor velen waarschijnlijk al een bekend gezicht op een nieuwe plaats. Richard Landsaat, vroegere eigenaar van R-Performance, versterkt nu het team. En wordt mede-eigenaar van Total Car Concept. Met deze stap haalt TCC nog meer technische kennis in huis zodat er nog meer service geboden kan worden. Richard heeft ruime ervaring met andere Japanse auto's zoals de Nissan Skyline en Subaru Impreza, hierdoor kan TCC naast Honda meer japanse auto's tunen.Ook is Total Car Concept in 2009 begonnen met de import van Japanse performance cars.
 
De werkzaamheden in de werkplaats worden uitgevoerd door de full-time monteur Kevin en ook door Robert-jan en Richard die regelmatig de handen uit de mouwen steken.
 
Eind 2009 komt de Nissan GT-R R35 in de 'familie'. En wordt er een tuning pakket samengesteld om deze geweldige auto nog meer pk's te geven. TCC wordt Europees dealer van de Switzer tuning pakketten, uiteraard wordt er meteen een P800 kit op de TCC GT-R gemonteerd als demo.
 
Begin 2011 verhuisd TCC naar het pand aan de Christiaan Huygensstraat in Bleiswijk. De oppervlakte van de werkplaats verdubbeld, er is een aparte showroom, kantoor, kantine en ruim voldoende parkeerplaatsen rond het pand. Een grote stap voorwaarts!
 
Eind 2014 heeft Robert-jan Wildeman zich teruggetrokken uit het bedrijf. Vanaf 2015 zal Kevin Scholtes zijn plaats innemen. 

Nissan GT-R R35