BMW M5 F10

In 2011 werd de 5e generatie van 's werelds meest succesvolle high performance sedan gelanceerd, de BMW M5 F10. Met zijn 4.4l V8 motor en Twinpower turbo levert de BMW M5 F10 560pk en 680nm. Dit maakt de BMW M5 F10 de sterkste M5 ooit. 0 naar 100 km per uur doet hij dan ook in 4.4 seconden. De BMW M5 F10 is ook net even sneller dan de X5 M, X6 M en M6 die een vergelijkbare motor hebben.

Het vermogen is beschikbaar over een breed koppelgebied, dit betekend dat vanaf 1.500 tot en met 5.750rpm altijd 680nm koppel beschikbaar is dankzij de TwinPower Turbo. Dit vermogen wordt via de achterwielen op de weg gebracht met behulp van de standaard M Drivelogic transmissie met dubbele koppeling.

BMW M5 F10

BMW M5 Switzer Performance

De BMW M5 F10 is uitgerust met een V8 motor en niet meer met een V10 motor zoals zijn voorganger. Voordeel daarvan is, naast het met 10% gestegen vermogen en met 30% gestegen koppel, dat het verbruik en de CO2 uitstoot met 30% gedaald zijn. Nadeel hiervan is dat ook het motorgeluid een stuk minder is dan zijn voorganger. BMW heeft dit geprobeerd op te lossen met het 'Active Sound Design'. Dit systeem zorgt voor motorgeluid in de auto via het audio systeem, maar natuurlijk kan dit niet op tegen een mooi, echt motorgeluid.

Gelukkig heeft Switzer Performance daar dé oplossing voor in de vorm van het BMW M5 Switzer Performance Full cat-back replacement systeem. Het originele BMW M5 F10 uitlaat systeem is al een van de beste op het gebied van flow dus het BMW M5 Switzer Performance uitlaat systeem zal geen drastische verbetering geven in combinatie met de originele turbo's. Dit systeem klinkt harder en dieper maar nog steeds op een volledig aanvaardbaar volume.  Het BMW M5 Switzer Performance full cat-back systeem is gemaakt van 304 roestvrij staal, heeft een iets bredere diameter, meer efficiënte cross-pipe, grotere diameter buizen om de luchtstroom te verbeteren en is afgewerkt met zwart chrome ovale uitlaat tips.

Het BMW M5 Switzer Performance uitlaat systeem is ook geschikt voor de BMW 1M. Net als alle Switzer Performance tuning producten is ook dit uitlaat systeem zo ontworpen dat hij geschikt is voor verdere tuning. Daardoor is het niet nodig een ander uitlaat systeem te kopen om naar 700, 800 of meer pk's te gaan.

BMW M5 Switzer Performance

BMW M5 Biturbo Tuning

Want natuurlijk is er ook de mogelijkheid van BMW M5 Biturbo tuning. Switzer Performance heeft naast de BMW M5 Switzer Performance uitlaat ook een P700 pakket ontwikkeld. Het Switzer P700 pakket is uitermate geschikt voor mensen die een eerste, voorzichtige, stap willen doen qua tuning of die de mogelijkheid willen hebben de auto weer origineel te maken zoals bijvoorbeeld lease rijders.

In de basis bestaat de P700 BMW M5 Biturbo tuning kit uit ECU software, drop-in high flow luchtfilters en een minder beperkend in- en uitlaat systeem. Groot voordeel van deze tuning kit is dat er op gewoon pomp gas kan worden gereden en dat de auto grotendeels origineel blijft waardoor alles ook weer makkelijk origineel te maken is.

De combinatie van hardware en software verhoogt het vermogen van de BMW M5 van de door de fabriek geclaimde 560pk naar 700pk op de krukas. Net als de Ultimate Street Edition GT-R is dit een bruikbare, no-excuses auto met volledige fabrieks uitstoot controles, draait normale pomp benzine en klinkt precies zoals je zou verwachten van een auto als deze.

Dit is een enorme verbetering die kan worden gevoeld in elke versnelling, een echte aanrader voor de BMW M5 F10.

BMW M5 Biturbo Tuning

 

BMW Tuning

Switzer Performance zal het BMW Tuning programma steeds verder uitbreiden. Zo zullen er onderdelen en pakketten komen voor BMW 1M Turbo Tuning en BMW M5 Biturbo Tuning. Ook kunt u de bekende signature series wielen verwachten en Switzer carbon nano remblokken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Switzer Performance, BMW M5 Biturbo Tuning of BMW Tuning in het algemeen neem dan contact met ons op via e-mail info@totalcarconcept.com of telefonisch 0031 (0)10 5210900.

BMW Tuning