Categorieën

Denso Iridium Power IK22 bougie

Denso IK22 bougie, warmtegraad 7.

Meer details

IK22

Denso Iridium Power bougies.

Te gebruiken bij standaard en licht aangepaste motoren

Prijs per stuk.

Denso

Denso Iridium


Nieuwe materialen bieden nieuwe mogelijkheden. Dit geldt zeker voor de Iridium Power bougie van de Japanse fabrikant Denso. Voor de elektrode wordt een legering gebruikt die voornamelijk uit het element Iridium bestaat. Aangezien het smeltpunt van deze Iridium legering veel hoger ligt dan die van bijvoorbeeld platinum, ontstaat de mogelijkheid om de diameter van de elektrode naar slechts 0,4 mm te brengen. Resultaat is een hogere vonkopbrengst en een lager benodigd voltage. Iridium bougies gaan zo'n 40.000 km mee, afhankelijk van gebruik.


Teneinde het mengsel de ruimte te geven om te ontbranden, past Denso een U-groef massa-elektrode toe. Deze is aan het eind versmald, waardoor het hitteverlies richting de massa elektrode verminderd wordt. Deze technologische ontwikkelingen leiden tot een betere koude start, snellere acceleratie en hogere prestaties. Vandaar dat diverse autofabrikanten de Iridium Power bougie bij eerste montage toepassen.  

Naast Iridium Power heeft Denso ook een long life bougie in het programma. Deze bougie heeft een iets grotere elektrodediameter van 0,7 mm en een platinum vlakje op de massa elektrode. Hierdoor gaat deze high performance bougie 80.000 tot 100.000 km mee, afhankelijk van gebruik.Voor vrijwel elke auto of motorfiets is er een Iridium Power bougie leverbaar. Speciaal voor getunede straat- of circuitauto’s kan er gekozen worden uit verschillende warmtegraden. Bij zware race- of rallytoepassingen kan een bougie uit de Iridium Racing lijn uitkomst bieden. De massa-elektrode is dan van platinum vervaardigd, dit vanwege de hogere materiaalsterkte.